KONCEPT

KONCEPT

I dag blev jeg mig selv af Charlotte Pontoppidan
Dada
Udstilling af Charlotte Pontoppidan i Magion kultur og idrætscenter
Sommerkunstskole artschool summercamp

"Der eksperimenteres i laboratoriet, hvor alvor blandes med humor. Sære dyr og skæve eksistenser opstår af tilfældigheder. Det er fabulerende skørt, skævt og meget usammenhængende."

 

I april 2018 startede jeg Stylelab Gallery med en udstilling, der hed ”Tout est Dada”, hvor teksten ovenover er fra. Værkerne, jeg viste frem, var mine egne.

 

Jeg havde i to år ledt efter et egnet lokale, som jeg kunne bruge som atelier og til at undervise et eller to små hold i billedkunst. Da jeg i lokalplanen læste, at man gerne måtte bruge lokalet til galleri, tænkte jeg ”hmm, det lyder da fedt, det kunne jeg godt tænke mig!”, og så startede jeg det første galleri i Danmark, der udstillede og solgte originale børnebogsillustrationer.


Det gjorde jeg i et år, og jeg mødte de skønneste mennesker der alle, ligesom jeg, elsker børnebøger.

Men efter et år fik jeg lyst til at bruge mere tid på mine kurser og jeg valgte derfor at droppe ideen om at udstille originale illustrationer fra børnebøger og kun udstille mine egne værker og det blev til udstillingen:


I DAG BLEV JEG MIG SELV

 

Så de værker, du nu kan opleve i galleriet, er mine egne ting. Min inspiration er naturen, børnebøger, Street Art, arkitektur, Cobra, Dada og bøger om teknik. Jeg er uddannet fra kunstakademiet Gerrit Rietveld i Amsterdam og Designskolen i Kolding. På Gerrit Rietveld lærte jeg at eksperimentere og på Designskolen i Kolding lærte jeg at fordybe mig. Du vil af og til kunne se mig male og tegne i galleriet, da jeg også bruger det som mit atelier. Jeg udstiller også "ud af huset" fx i kunstforeninger og maler abstrakte malerier på bestilling, så kunder kan få lige det format og de farver de ønsker.

 

Jeg har en legende og undersøgende tilgang til at skabe billeder og det er den tilgang og glæden ved at eksperimentere, jeg tilstræber mig på at give videre på min billedskole. Når jeg afholder kurser, underviser jeg i et autentisk læringsmiljø. Her er skiftende værker på væggene, skitser og masser af inspiration i form at bøger og objekter. Først var det kun et par billedkunsthold for børn, men mange voksne har opfordret mig til også at afholde noget for dem, så nu har jeg udvidet med flere kurser, workshops, fødselsesdage, firmaevents og sommerkurser.


TEGNEGLÆDE


For nogle år siden holdt jeg et foredrag for kommende billedkunstlærere om emnet ”Tegneglæde”. Lige siden har jeg været optaget af emnet, især hvordan man fastholder glæden ved at tegne, når man bliver voksen, men også hvorfor mange mennesker er overbeviste om, at de ikke kan tegne. For det kan alle jo! Så enkelt er det.


Det man først og fremmest kan lære i STYLELAB GALLERY, er at ændre sit blik på, hvad en god tegning er. For hvordan ser den ud? Jeg brænder for at fortælle om, at der er mange forskellige måder, man kan tegne på og for at ændre opfattelsen af, at det kun er den klassiske ”pæne” tegning med lys og skygge, der har værdi. 


I mit kunstlaboratorium kan man lærer at eksperimentere og acceptere, at ikke alt lykkes eller bliver som man havde forventet. For hvis man har det mod, opstår der ofte noget uventet, noget spændende, noget man slet ikke havde set komme. Akkurat ligesom livet. Man skal får øje på, hvad man kan, og finde sin helt egen stil, og huske på at i Stylelab Gallery, må man gerne male uden for stregerne. Det skal nemlig være sjovt og sejt!


Min store passion er stadigvæk børnebilledbøger, især dem der er tegnet med en vild og skæve streg. De kan noget særligt og er stor inspiration for mig.